Prijatelji

Zanimljivosti

Savjeti

Fond za stipendiranje učitelja permakulture

Udruga "Hrvatska permakultura" u suradnji s Permaculture Association (Britain) pokreće Fond za stipendiranje učitelja permakulture.

Svrha Fonda je stipendiranje stručnog usavršavanja sadašnjih i budućih učitelja permakulture iz Jugoistočne Europe, odnosno financijska podrška permakulturista koji su se dokazali radom na lokalnim projektima i žele se baviti podučavanjem permakulture u svojoj zajednici i susjednim zemljama.

Podrška će im omogućiti da bez dalekih putovanja pohađaju obuku za učitelje permakulture koju vode iskusni strani predavači. Istovremeno, stranim predavačima će takva podrška omogućiti da za svoj rad budu primjereno plaćeni.

Kako broj učitelja permakulture u Jugoistočnoj Europi bude rastao, nastat će međunarodna mreža za podršku učiteljima permakulture.

Dugoročno, učitelji iz ovog dijela Europe podučavat će nove učitelje na svojim jezicima, pa će tako nestati potreba za stranim predavačima.

Iz fonda će se stipendirati stručno usavršavanje učitelja permakulture iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Kosova, Mađarske, Makedonije, Moldove, Rumunjske, Srbije, Slovenije, Turske i Ukrajine.

Do 9. ožujka u tijeku je međunarodna kampanja na britanskoj crowdfunding platformi Crowdfunder, kojom namjeravamo prikupiti 6.330 britanskih funti (oko 65.000 kuna) za prve stipendije budućim učiteljima.

Projekt ćete najbolje podržati malom donacijom, obzirom da nam je cilj prikupiti na stotine takvih. Uz to, možete putem emaila ili društvenih mreža s prijateljima koje zanima permakultura podijeliti informaciju o projektu i pozvati ih da učine isto.

Kampanju možete pratiti OVDJE. Puno hvala za svaki doprinos.