Prijatelji

Zanimljivosti

Savjeti

TEDxAjman - Geoff Lawton - Permakultura

O govorniku:

Geoff Lawton je svjetski poznati permakulturni edukator, konzultant i praktičar. Iz Engleske je emigrirao u Australiju, da bi zatim studirao permakulturu kod Billa Mollisona na Tasmaniji. Osnovao je Institut za permakulturna istraživanja na imanju Tagari u Novom Južnom Walesu u Australiji, posjedu od 60 hektara na kojem je prvotno radio Mollison. Kasnije se Institut preselio na imanje Zaytuna kraj mjesta Channon, gdje i danas djeluje.

Od 1985. godine Geoff je dizajnirao ili izvodio permakulturne projekte za privatne investitore i grupe, zajednice, javnu upravu, humanitarne organizacije i multinacionalne korporacije, te vodio 72-satne tečajeve permakulturnog dizajna u 30-ak zemalja. Institut za permakulturna istraživanja podržava osnivanje permakulturno dizajniranih terena i zona kao demonstracijskih područja i obrazovnih centara koji informacije iz svojih istraživanja dijele na web odredištu www.permacultureglobal.com

O TEDx-u:

U duhu ideja vrijednih širenja, TEDx je program lokalnih, samostalno organiziranih događaja koji okupljaju sudionike kako bi sudjelovali u doživljaju nalik na TED. Na TEDx događajima kombiniraju se TEDTalks snimke i govori uživo kako bi se potaknule dublje rasprave i povezivanje sudionika u manjim grupama. Ti lokalni, samostalno organizirani događaji odvijaju se pod nazivom TEDx, gdje je x = samostalno organiziran TED događaj. TED konferencija daje glavne smjernice za program TEDx događaja, no svaki je TEDx događaj samostalno organiziran (u skladu s određenim pravilima i propisima).

TEDxAjman, događaj na kojem je snimljen ovaj govor, održan je 31.3.2012. u Ujednjenim Arapskim Emiratima.