Prijatelji

Zanimljivosti

Savjeti

Permablitz na Perjavici

Pozivamo sve zainteresirane, a osobito one s certifikatom 72-satnog tečaja permakulturnog dizajna i/ili vlastitom okućnicom, da nam se pridruže na još jednom PERMABLITZU.

Permablitz je neformalno okupljanje koje traje jedan dan tijekom kojega grupa od najmanje dvoje ljudi:

  • zajedno domaćinu napravi ili proširi vrt za uzgoj hrane
  • razmjenjuje vještine koje se odnose na permakulturu i održivo življenje
  • upoznaje susjede i nove prijatelje
  • dobro se zabavlja

Sudjelovanje na permablitzu je besplatno, otvoreni su za javnost (no domaćin bira koga će pozvati), a uključjuju razmjenu vještina, zajedničke obroke, fizički rad i ugodno druženje. Takvom događaju, da bi ga se moglo nazvati permablitzom, mora prethoditi permakulturni dizajn kojega za domaćina napravi permakulturni dizajner (osoba s certifikatom 72-satnog tečaja) ili dizajnerski tim.

Reciprocitet je još jedno temeljno načelo permablitza. Da bi netko mogao biti domaćin permablitza najprije u pravilu treba tri puta sudjelovati u permablitzu kod nekoga drugoga.

Vrijeme: subota, 20. listopada 2012. (početak je u 9 sati, pa onda manje-više cijeli dan) 

Mjesto: kuća obitelji Koržinek, Perjavica 39, 10090 Zagreb-Susedgrad

Lokacija na Google karti: http://goo.gl/maps/q2pMm

 

PRIJAVE ovdje (broj sudionika je ograničen; tko bude odabran dobit će detaljnije informacije e-mailom ili telefonom)

Napomena za dizajnere: Bruno Motik, diplomirani permakulturni dizajer, bit će mentor dizajnerskom timu. Onim permakulturnim dizajnerima (da, to je 'zvanje' onih koji su završili 72-satni tečaj) koji žele nastaviti sa svojim stručnim usavršavanjem prema diplomi permakulturnog dizajnera ovo je prilika za praksu i prikupljanje jednog od 10 permakulturnih dizajna potrebnih u tematskom području "Dizajn zemljišta". Više o permakulturnoj edukaciji ovdje.

Za one koji žele doznati više o permablitzu: