Prijatelji

Zanimljivosti

Savjeti

Permakultura Split 11. i 12.01.2013, TEME: tranzicija i krizna ekonomija bez novca

Permakultura split, tranzicija i krizna ekonomija bez novca Neformalna građanska inicijativa Permakultura Dalmacija
11. i 12. siječnja 2013. u Splitu organizira projekciju filma o tranzicijskom pokretu, predavanja i radionice na temu održivog razvoja lokalnih zajednica te o alternativnim i održivim ekonomskim modelima.

Molimo Vas da najavite svoj dolazak na e-mail:

Za više informacija posjetite www.permakultura.hr, pridružite se našoj grupi Permakultura Dalmacija na Facebooku ili nam se obratite na e-mail

RASPORED DOGAĐANJA:

- Hrvojeva kula, Hrvojeva 1 (prostor pod pokroviteljstvom udruge Europski pokret Split)

PETAK 11.01.

 • 17:30 prikazivanje filma: „U tranziciji 2.0.“ + diskusija o tranzicijskom pokretu

  Britanski film „U tranziciji 2.0.“ inspirativno je uranjanje u globalni tranzicijski pokret, niz od 16 priča sa 7 kontinenata u kojima obični ljudi rade izvanredne stvari. Doznat ćete o mjestima koja tiskaju vlastiti novac, uzgajaju hranu, lokaliziraju ekonomiju, grade vlastite sunčane elektrane... Tranzicijski pokret je ideja koja se vitalno širi planetom, društveni eksperiment u nošenju s ovim nesigurnim vremenima uz optimizam i usmjerenost na rješenja.
  Predavač i moderator: Nenad Maljković

  - Ulaz na projekciju je slobodan. Sudionici događaja bit će pozvani dati dobrovoljni prilog koji će se koristiti za snimanje novog filma o globalnom tranzicijskom pokretu, kao i za razvoj tranzicijskog pokreta u Hrvatskoj.

SUBOTA 12.01.

 • 15:00 radionica: praktično korištenje konsenzusa
  Konsenzus je metoda donošenja odluka u održivim zajednicama. Da bi konsenzus bio postignut potreban je pristanak svih aktivnih sudionika. Ova radionica demonstrira na koji način funkcionira takva metoda odlučivanja.
  Moderator: Ivan Gregov

 • 17:00 predavanje/prezentacija: Grupa Solidarne Razmjene u Puli
  Izravan primjer praktičnih načela funkcioniranja grupa solidarne razmjene. Kako razmjena djeluje na lokalnu proizvodnju i koliko je zadovoljstvo korisnika.
  Predavačica: Ina Delić

 • 18:30 predavanje/radionica: LETS (Local Exchange Trading System)
  Praktično upoznavanje sa prirodom djelovanja i načinima pokretanja sistema lokalne razmjene. Lets je osmišljen kao komplementarni sistem postojećem ekonomskom modelu. Djeluje kao neprofitni sistem i utemeljen je na načelima konsenzusa.
  Predavač i moderator: Ivan Gregov

- Za sudjelovanje na svim radionicama cijena je 30kn po osobi, a po pojedinačnoj radionici 20kn. Događaj je organiziran volonterski, a novac prikupljen od naplate radionica pokriva putne troškove predavača.

Molimo Vas da najavite svoj dolazak na e-mail: